Loading...
Nieuws2021-02-18T14:28:36+00:00

Care in company in het nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer dan op onze nieuwsbrief.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Studio Kijk op kanker

Kijk hier de opname terug van Studio Kijk op kanker.
In deze aflevering spreekt Michel Daenen met Machteld de Bont en deelt zij haar kennis in de vorm van tips voor werkgevers en werknemers die te maken krijgen met kanker op het werk.

 

Overzichtskaart werk en kanker

Voor mensen met de diagnose kanker is er sinds 15 maart een hulpmiddel dat ze helpt bij het beantwoorden van tal van vragen over werk als gevolg van hun ziekte. De Overzichtskaart werk en kanker geeft antwoord op belangrijke vragen en verwijst naar betrouwbare bronnen voor meer informatie en experts die kunnen ondersteunen. Zo kunnen mensen met kanker zich goed informeren en met naasten en hulpverleners bespreken wat voor hen het beste is.

De Overzichtskaart is een initiatief van de Groep Werk & Kanker, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en AbbVie, in samenwerking met De Argumentenfabriek. Elf deskundigen, waaronder een afgevaardigde van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol, hebben tijdens vier denksessies de belangrijkste vragen over werk en kanker per fase van ziekte en behandeling in kaart gebracht, bondige antwoorden geformuleerd, en betrouwbare bronnen voor meer informatie verzameld.

De Overzichtskaart werk en kanker is te downloaden op de website van het Kenniscentrum werk & kanker.

Podcast over Leger des Heils bij Werk&

Werk& sprak met Katia Maas, Kim Hulscher (beiden van Leger des Heils) en Machteld de Bont over de stappen die Leger des Heils heeft gezet als het gaat om werk & kanker. En over het inrichten van het werkgeverschap bij kanker samen met Care in Company.

In deze podcast hoor je hoe persoonlijke ervaringen worden ingezet om ervoor te zorgen dat collega’s die in de toekomst geraakt worden door kanker begrepen worden en dat de communicatie zowel op de korte als lange termijn goed verloopt.

Laat je door deze podcast inspireren wat er wél kan!

Interview in de Telegraaf

In het kader van Wereldkankerdag is Care in Company geinterviewd voor Vrouw magazine.
Aan de hand van antwoorden op 7 vragen kom je er achter wat de mogelijkheden zijn met werk, als je de diagnose kanker hebt gekregen.
Lees het artikel ” Wat je moet weten over de diagnose kanker en je werk

Podcast bij People Power

Care in Company mocht meewerken aan de postcast van People power waarin werk en kanker centraal stond. Martine Bolhuis van Centraal Beheer maakt de luisteraar deelgenoot van de rol van werk tijdens haar behandelingen voor kanker. “ het even ook niet weten” is zo normaal! Maar ‘ het er niet met elkaar over hebben’ is dat eigenlijk niet.  Storytelling maakt het verschil!
https://peoplepower.radio/erik-petersen/

 

Olijf Congresdag over werk en kanker

Op 9 oktober 2021 vond het congres van Olijf plaats. Elzy en Judith van Care in Company schoven aan om over werk en kanker te praten, samen met Kim Hulscher. Het werd een open gesprek waarin kennis werd gedeeld vanuit professie en ervaringsdeskundigheid.

Kijk hier de video terug.

Stap Nu en Care in company werken samen

Twee bedrijven met jarenlange ervaring in het begeleiden van werkgevers en werknemers met vraagstukken rondom werk en kanker, hebben de krachten gebundeld. Care in Company en Stap Nu bieden voortaan gezamenlijk essentiële handvatten om werkprocessen rond kanker constructief en duurzaam aan te pakken. Hierbij levert Care in Company expertise in de begeleiding van organisaties naar goed werkgeverschap rond kanker, terwijl Stap Nu gespecialiseerd is in individuele re-integratie begeleiding bij kanker.
Lees meer op de site van Clique Media

Download hier de brochure

Over kanker gesproken

Luister naar de podcast die in de serie “Over kanker gesproken”.
In deze podcast van 17 mei, vertelt Machteld de Bont over haar persoonlijke ervaring met kanker en haar drijfveren achter haar werk. Ook geeft ze tips voor het ontwikkelen van goed werkgeverschap bij kanker.

Goed werkgeverschap bij kanker

Kijk hier de opname terug van het webinar ‘Goed werkgeverschap bij kanker’ dat op 16 april 2021 werd georganiseerd. Samen met verschillende experts was Machteld de Bont van Care in Company te gast op uitnodiging van Stichting Huis aan het water.

Artikelen en publicaties

Kan ik je even spreken(PDF)
Kanker hebben is een beladen iets, waar ergens ook een taboe op rust om er over te praten. Hoe kun je toch een gesprek beginnen.

Doorwerken met kanker kan! (PDF)
Misschien heeft u als arboprofessional wel eens een medewerker met deze ziekte na een behandeling begeleidt bij terugkeer naar de werkvloer. Naast re-integratie is het belangrijk om stil te staan bij doorwerken tijdens de behandeling.

Een medewerker met Kanker, wat nu? (PDF)
“Ik moet je iets vertellen. Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik kanker heb.” U hoopt deze woorden nooit uit de mond van één van uw medewerkers te horen, maar helaas krijgen jaarlijks zo’n 30.000 werkenden in Nederland de diagnose kanker. wat kunt u doen als deze ziekte uw werknemer treft?

Begin met vragen stellen en blijf vragen stellen (PDF)
Onnodig leed voorkomen bij mensen met kanker. Met dit doel schreef Paula Bakhuis het boek Sterkte met je tumor!. En Machteld de Bont begon om die reden de stichting Care for cancer, met als onderdeel daarvan Care in company. Hun ervaring wordt nu dankbaar ingezet bij ‘Kanker op het Werk’ bij Pfizer.

Persbericht Kenniscentrum Werk en Kanker (PDF)
Het expertisecollectief Groep Werk & Kanker lanceert het online Kenniscentrum Werk & Kanker. Steeds meer mensen in de arbeidzame leeftijd krijgen met kanker te maken. Werk draagt in veel gevallen bij aan herstel en aan kwaliteit van leven. Dat vergt wel aandacht. Dit kennisplatform biedt werkgevers, werknemers en andere betrokkenen praktische informatie over werken bij kanker. www.kenniscentrumwerkenkanker.nl

Ga naar de bovenkant