Loading...
Nieuws2020-05-28T11:53:19+00:00

Care in company in het nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer dan op onze nieuwsbrief.

Abonneer op onze nieuwsbrief

2e editie nationale kanker en werkdag 10 november 2020 ONLINE

Trots zijn we dat we met het team van de St. Nationale kanker en werkdag een prachtig online en interactief programma hebben samengesteld voor de 2e Nationale kanker en werkdag. Informatie, kennis, herkenning, interactie voor werkgevers en werknemers. Rondom de vraag: ‘werk en kanker, wat kan er wèl?’ Met veel expertise en belangrijke actuele thema’s zoals ‘werk & kanker in coronatijd’, ‘werknemers met uitgezaaide kanker’ , ‘ZZP’ ers en kanker’ .

Ik hoop iedereen daar te zien op 10 november:
Aanmelden via de website www.nationalekankerenwerkdag.nl

Bekijk de FLYER

Boektip: Sterkte met je tumor

16 september 2020

In 2016 verscheen dit artikel over het boekje Sterkte met je tumor dat gaat over communicatie bij kanker. Dit boekje  bleek voor veel mensen van onschatbare waarde. Hoe bijzonder is het dat nu, 4 jaar later, we nog steeds bijna wekelijks mensen dit boekje aan kunnen reiken wanneer ze privé of op het werk het lastig vinden om ‘ het gesprek aan te gaan’ of ‘ niet weten wat ze mogen vragen’ .
Heb je vragen? Stel ze! En lees dit boekje en geef het door. Echt doen!

 

 

Missie om kanker bespreekbaar te maken op de werkvloer

11 juni 2020

Judith Maas heeft meegewerkt aan voor een campagne die Pfizer is gestart om aandacht te vragen voor werk en kanker. Judith werkt als coach en ervaringsdeskundige voor Care in company, waarbij zij in trainingen voor o.a. leidinggevenden, HR professionals en bedrijfsartsen haar eigen ervaringen deelt.
Lees haar verhaal: ‘Het is mijn missie om kanker bespreekbaar te maken op de werkvloer’

Presentatie op landelijke dag van Longkanker

27 november

Op 2 november vond de landelijke dag van Longkanker Nederland plaats in het Meander MC in Amersfoort. Care in company mocht in samenwerking met een aantal leden van de patient advies raad een presentatie verzorgen over werken & kanker.

Interview Nieuwsblad De Kaap

3 oktober 2019

In het kader van de Nationale kanker en werk dag die in Doorn wordt georganiseerd op 5 november aanstaande, hebben we met de Kaap gesproken over het belang van deze dag voor werkgevers en werknemers van de Utrechtse Heuvelrug.
Lees het artikel…

 

 

Vlog Hera inzetbaarheid

Onlangs waren we in gesprek over kanker en werk, met Dianne van der Putte en Corina Blokland van #Hera, experts op het vlak van werkplezier,  inzetbaarheid , duurzaamheid en leiderschap.  Werk inzetten als onderdeel van herstel en plezier houden in je werk, ondanks dat je een ernstige ziekte als kanker hebt… Hoe zou je dat kunnen doen? En wat heb je daarvoor nodig?

Nationale Kanker en Werkdag

Kanker en Werk: Wat kan er wél!
Tijdens de Nationale Kanker en Werk Dag wordt u meegenomen in wat er gebeurt op de werkvloer wanneer een werknemer de diagnose kanker krijgt…

Dinsdag 5 november 2019:
 www.nationalekankerenwerkdag.nl
contact@nationalekankerenwerkdag.nl

Download de flyer:

Artikelen en publicaties

Kan ik je even spreken(PDF)
Kanker hebben is een beladen iets, waar ergens ook een taboe op rust om er over te praten. Hoe kun je toch een gesprek beginnen.

Doorwerken met kanker kan! (PDF)
Misschien heeft u als arboprofessional wel eens een medewerker met deze ziekte na een behandeling begeleidt bij terugkeer naar de werkvloer. Naast re-integratie is het belangrijk om stil te staan bij doorwerken tijdens de behandeling.

Een medewerker met Kanker, wat nu? (PDF)
“Ik moet je iets vertellen. Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik kanker heb.” U hoopt deze woorden nooit uit de mond van één van uw medewerkers te horen, maar helaas krijgen jaarlijks zo’n 30.000 werkenden in Nederland de diagnose kanker. wat kunt u doen als deze ziekte uw werknemer treft?

Begin met vragen stellen en blijf vragen stellen (PDF)
Onnodig leed voorkomen bij mensen met kanker. Met dit doel schreef Paula Bakhuis het boek Sterkte met je tumor!. En Machteld de Bont begon om die reden de stichting Care for cancer, met als onderdeel daarvan Care in company. Hun ervaring wordt nu dankbaar ingezet bij ‘Kanker op het Werk’ bij Pfizer.

Persbericht Kenniscentrum Werk en Kanker (PDF)
Het expertisecollectief Groep Werk & Kanker lanceert het online Kenniscentrum Werk & Kanker. Steeds meer mensen in de arbeidzame leeftijd krijgen met kanker te maken. Werk draagt in veel gevallen bij aan herstel en aan kwaliteit van leven. Dat vergt wel aandacht. Dit kennisplatform biedt werkgevers, werknemers en andere betrokkenen praktische informatie over werken bij kanker. www.kenniscentrumwerkenkanker.nl

Deze site plaatst cookies om er voor te zorgen alles zo goed mogelijk functioneert. Als je de site gebruikt nemen we aan dat je hiermee akkoord gaat. Meer informatie in ons privacybeleid Ok