Loading...
Nieuws2021-02-18T14:28:36+00:00

Care in company in het nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer dan op onze nieuwsbrief.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Stap Nu en Care in company werken samen

Twee bedrijven met jarenlange ervaring in het begeleiden van werkgevers en werknemers met vraagstukken rondom werk en kanker, hebben de krachten gebundeld. Care in company en Stap Nu bieden voortaan gezamenlijk essentiële handvatten om werkprocessen rond kanker constructief en duurzaam aan te pakken. Hierbij levert Care in company expertise in de begeleiding van organisaties naar goed werkgeverschap rond kanker, terwijl Stap Nu gespecialiseerd is in individuele re-integratie begeleiding bij kanker.
Lees meer op de site van Clique Media

Download hier de brochure

Over kanker gesproken

Luister naar de podcast die in de serie “Over kanker gesproken”.
In deze podcast van 17 mei, vertelt Machteld de Bont over haar persoonlijke ervaring met kanker en haar drijfveren achter haar werk. Ook geeft ze tips voor het ontwikkelen van goed werkgeverschap bij kanker.

Goed werkgeverschap bij kanker

Kijk hier de opname terug van het webinar ‘ goed werkgeverschap bij kanker’ dat op 16 april 2021 werd georganiseerd. Samen met verschillende experts was Machteld de Bont van Care in company te gast op uitnodiging van Stichting Huis aan het water.

4 februari Wereldkankerdag

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop we stilstaan bij de gevolgen die kanker heeft, maar ook een dag waarop organisaties, zorginstellingen, stichtingen en adviesbureaus zoals Care in company hun virtuele deuren openstellen. Mensen bekend maken met bestaande oplossen en zorgen dat zij hun weg vinden op zoek naar de juiste informatie en ondersteuning. Voor iedere vraag, op ieder moment van de ziekte of de behandeling. Of je nu wel of niet aan het werkt bent. www.wereldkankerdag.nl

Dit jaar is het motto Aandacht voor de impact van kanker. Juist nu. Op  4 februari wordt extra aandacht voor kanker in coronatijd gevraagd en worden de mogelijkheden voor coronaproof (na)zorg en ondersteuning getoond.

Werk is een kurk waarop je drijft

18 januari 2021

Vormgeven aan goed werkgeverschap bij kanker…. waarom is dat zo belangrijk? Wat levert het een organisatie en haar medewerkers op? Is het echt mogelijk om het risico op langdurig verzuim bij kanker te beperken? Op deze vragen mochten we antwoord geven in gesprek over het belang van werken als je ziek bent. Misschien iets voor uw organisatie?

https://www.pfizer.nl/werken-en-ziek/werk-kurk-waarop-je-drijft

 

2e editie nationale kanker en werkdag

10 november 2020 ONLINE

Trots zijn we dat we met het team van de St. Nationale kanker en werkdag een prachtig online en interactief programma hebben samengesteld voor de 2e Nationale kanker en werkdag. Informatie, kennis, herkenning, interactie voor werkgevers en werknemers. Rondom de vraag: ‘werk en kanker, wat kan er wèl?’ Met veel expertise en belangrijke actuele thema’s zoals ‘werk & kanker in coronatijd’, ‘werknemers met uitgezaaide kanker’, ‘ZZP’ ers en kanker’. www.nationalekankerenwerkdag.nl

Bekijk de FLYER

Boektip: Sterkte met je tumor

16 september 2020

In 2016 verscheen dit artikel over het boekje Sterkte met je tumor dat gaat over communicatie bij kanker. Dit boekje  bleek voor veel mensen van onschatbare waarde. Hoe bijzonder is het dat nu, 4 jaar later, we nog steeds bijna wekelijks mensen dit boekje aan kunnen reiken wanneer ze privé of op het werk het lastig vinden om ‘ het gesprek aan te gaan’ of ‘ niet weten wat ze mogen vragen’ .
Heb je vragen? Stel ze! En lees dit boekje en geef het door. Echt doen!

 

 

Missie om kanker bespreekbaar te maken op de werkvloer

11 juni 2020

Judith Maas heeft meegewerkt aan voor een campagne die Pfizer is gestart om aandacht te vragen voor werk en kanker. Judith werkt als coach en ervaringsdeskundige voor Care in company, waarbij zij in trainingen voor o.a. leidinggevenden, HR professionals en bedrijfsartsen haar eigen ervaringen deelt.
Lees haar verhaal: ‘Het is mijn missie om kanker bespreekbaar te maken op de werkvloer’

Presentatie op landelijke dag van Longkanker

27 november

Op 2 november vond de landelijke dag van Longkanker Nederland plaats in het Meander MC in Amersfoort. Care in company mocht in samenwerking met een aantal leden van de patient advies raad een presentatie verzorgen over werken & kanker.

Artikelen en publicaties

Kan ik je even spreken(PDF)
Kanker hebben is een beladen iets, waar ergens ook een taboe op rust om er over te praten. Hoe kun je toch een gesprek beginnen.

Doorwerken met kanker kan! (PDF)
Misschien heeft u als arboprofessional wel eens een medewerker met deze ziekte na een behandeling begeleidt bij terugkeer naar de werkvloer. Naast re-integratie is het belangrijk om stil te staan bij doorwerken tijdens de behandeling.

Een medewerker met Kanker, wat nu? (PDF)
“Ik moet je iets vertellen. Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik kanker heb.” U hoopt deze woorden nooit uit de mond van één van uw medewerkers te horen, maar helaas krijgen jaarlijks zo’n 30.000 werkenden in Nederland de diagnose kanker. wat kunt u doen als deze ziekte uw werknemer treft?

Begin met vragen stellen en blijf vragen stellen (PDF)
Onnodig leed voorkomen bij mensen met kanker. Met dit doel schreef Paula Bakhuis het boek Sterkte met je tumor!. En Machteld de Bont begon om die reden de stichting Care for cancer, met als onderdeel daarvan Care in company. Hun ervaring wordt nu dankbaar ingezet bij ‘Kanker op het Werk’ bij Pfizer.

Persbericht Kenniscentrum Werk en Kanker (PDF)
Het expertisecollectief Groep Werk & Kanker lanceert het online Kenniscentrum Werk & Kanker. Steeds meer mensen in de arbeidzame leeftijd krijgen met kanker te maken. Werk draagt in veel gevallen bij aan herstel en aan kwaliteit van leven. Dat vergt wel aandacht. Dit kennisplatform biedt werkgevers, werknemers en andere betrokkenen praktische informatie over werken bij kanker. www.kenniscentrumwerkenkanker.nl

Ga naar de bovenkant