Project Description

Goed werkgeverschap bij kanker

Wanneer kanker een medewerker treft, heeft dit een enorme impact. In de eerste plaats op de medewerker zelf, maar ook op collega’s en leidinggevenden. Dus op jou. Wees voorbereid. Dan kun jij je medewerker optimaal ondersteunen bij zijn of haar herstel en onnodig leed en verzuim voorkomen. Maak werk van goed werkgeverschap bij kanker, andere ernstige ziektes en life events.

Laat je niet verrassen

Wat doe je als een medewerker met de gevreesde mededeling bij jou komt? Tijdens het ziekteproces gebeurt er veel met de medewerker, zowel emotioneel als fysiek. Er kunnen perioden van langdurige afwezigheid zijn; hoe blij je dan in contact? Hoe betrek je jouw collega’s daarbij? Wat kun je doen om de medewerker zo goed mogelijk te begeleiden bij het herstel en bij het hervatten van werk? En wat als afscheid nemen onvermijdelijk is?

Belang van voorbereiding

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Communicatie is essentieel; ook, of misschien wel juist, tijdens perioden dat de werknemer afwezig is. Werk kan een belangrijk onderdeel van het herstel zijn. Een goede afstemming tussen werkgever en werknemer is daarbij van groot belang. Een medewerker die te veel van zichzelf eist, zal je misschien moeten afremmen; voor een ander zal meer aanmoediging nodig zijn. Ook na de behandeling is extra aandacht belangrijk; dan zijn er vaak restverschijnselen zoals vermoeidheid; wanneer jij je daarvan bewust bent, kun je er rekening mee houden.

Goed werkgeverschap bij kanker

Care in Company ontwikkelde een programma waarmee werkgevers grip krijgen op en invulling geven aan werkgeverschap bij ernstige life events, zoals kanker. Langdurig verzuim, late effecten, duurzame inzetbaarheid, werk als onderdeel van herstel…. Hoe geef je hier handvatten aan binnen je organisatie? In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde

 • Werk en kanker: feiten en trends
 • Inzicht in werkgeverschap bij kanker van de eigen organisatie
 • Processen en bedrijfsaspecten van goed werkgeverschap
 • Visie en organisatiecultuur
 • Leiderschap en communicatie
 • Stappenplan voor de eigen organisatie (van repareren naar prepareren)

Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden en HR-professionals.

Data:

Woensdag 21 september 2022 – 09.30 – 12.30 uur
Vrijdag 25 november 2022 – 09.30 – 12.30 uur 

De workshops vinden plaats in Amersfoort op het kantoor van Care in Company.

Kosten:
De kosten voor deze workshop zijn € 245,00 (excl 21% Btw) per deelnemer.

De workshop is ook incompany te organiseren.
Meer informatie? Neem contact op via info@careincompany.nl.

Direct aanmelden

Voor de workshop ‘Goed werkgeverschap bij kanker’
  Telefoon:

  Kies workshop: Aanmelden workshop 21 september'22 09.30–12.30uAanmelden workshop 25 november'22 9.30-12.30ustuur mij een bericht zodra nieuwe data bekend zijn.

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen*:JaNee