Project Description

Het goede gesprek over werk en kanker

De diagnose kanker heeft altijd een enorme impact: de ziekte en behandelingen zijn ingrijpend. Wat doe je als een medewerker met de gevreesde mededeling bij jou komt? Tijdens het ziekteproces gebeurt er veel met de medewerker, zowel emotioneel als fysiek. Er kunnen perioden van langdurige afwezigheid zijn; hoe blijf je dan in contact? Hoe betrek je collega’s daarbij? Wat kun je doen om de medewerker zo goed mogelijk te begeleiden bij het herstel en bij het hervatten van werk? Het goede gesprek kunnen voeren om onnodig lang verzuim te voorkomen is daarbij van het grootste belang.

Kennis en vaardigheden

Veel leidinggevenden hebben ervaring met het voeren van verzuimgesprekken. Toch geeft 80% aan dat het voeren van een gesprek met een medewerker die een ernstige ziekte als kanker heeft, ineens veel lastiger is. Wat mag en kan je vragen? Vaak spelen handelingsverlegenheid en ongemak een grote rol, waardoor leidinggevenden zich niet goed toegerust voelen om ‘het goede gesprek’ aan te gaan over inzetbaarheid en werk met een medewerker met kanker. En dat terwijl betrokkenheid bij het werk van de medewerker nou juist zo enorm belangrijk is.

In de workshop ‘het goede gesprek over werk & kanker ‘ staat het voeren van verzuim- en inzetbaarheidsgesprekken met medewerkers met een ernstige diagnose of life event centraal. In één dag worden zowel kennis als vaardigheden aangevuld, zodat jij als leidinggevende toegerust bent om deze gesprekken op een voor iedereen waardevolle manier te voeren.

Enkele onderwerpen die aan de orde komen:

 • Trends in ziekte, werk en verzuim
 • Wat is een verzuimgesprek?
 • Hoe beperk je het risico op langdurig verzuim?
 • Zakelijke zorgzame interventies
 • Leiderschap en eigen regie
 • Vragen stellen en woordkeuzes

Naast de trainer van Care in Company zal er ook gewerkt worden met een acteur. Eigen casussen kunnen worden ingebracht.

Datum:
Deze workshop wordt nog gepland.

De workshop neemt 1 dag (09.30 – 17.00 uur) in beslag en wordt zowel online als live op locatie (volgens de dan geldende coronamaatregelen) georganiseerd.

Kosten:
De kosten voor de workshop bedragen € 445,00 (excl. 21% BTW) per deelnemer.

De workshop is ook incompany te organiseren.
Meer informatie? Neem contact op via info@careincompany.nl.

Direct aanmelden

Voor de workshop ‘het goede gesprek over werk en kanker
  Telefoon:

  Kies workshop: stuur mij een bericht zodra nieuwe data bekend zijnneem contact met mij op voor een incompany workshop

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen*:JaNee