Project Description

Werk, mantelzorg en kanker

Een life changing gebeurtenis zoals de ziekte en behandelingen voor kanker heeft een grote impact op iemands. Jaarlijks krijgt maar liefst 1 op de 200 mensen in de beroepsbevolking te maken met kanker. Een groot deel daarvan is werknemer. Als al die werknemers een partner hebben, die ook een baan heeft, dan zijn maar liefst 2 op de 200 werknemers geraakt door kanker.

Herken je dit?

“Marieke werkt als managementassistent bij een bouwbedrijf. Haar man heeft een diagnose kanker gekregen en moet hiervoor zware behandelingen ondergaan. Ze wil de zorg op zich nemen en kan dat nauwelijks combineren met haar werk. Ze probeert tussen zijn rustmomenten door wel werk te doen, maar er blijven ook andere dingen liggen. Ze ziet zichzelf niet als een ‘klassieke mantelzorger’ , maar wil er gewoon voor haar man zijn. Wat doe je als werkgever in zo’n situatie?”

“Na zijn operatie, moet Jan gedurende een viertal weken dagelijks worden bestraald. Dat betekent iedere dag twee uur heen en twee uur terugrijden tussen huis en ziekenhuis. En die bestralingen vinden plaats rond het middaguur. Zijn vrouw, medewerker bij een bank, rijdt hem dagelijks op en neer. Zou je als werkgever nou kunnen bespreken met je medewerker of het wel nodig is dat zij al die ritten met hem doet? Kan ze ook andere keuzes maken? “ 

De workshop ‘werk, mantelzorg en kanker’ is bedoeld voor management, leidinggevenden, HR-functionarissen, casemanagers en bedrijfsartsen. Er worden inzichten gegeven in de gevolgen van de diagnose kanker van een partner van een werknemer.  Wat betekent het voor een medewerker om de rol van mantelzorger te hebben? Hoe kan iemand betrokken en inzetbaar blijven? Hoe voorkom je overbelastbaarheid? Hoe zet je de juiste begeleiding in?

Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

 • Feiten, cijfers en de actualiteit over kanker & werk
 • De gevolgen van kanker voor werk
 • Verzuimmanagement bij kanker
 • Mantelzorger zijn: wat betekent dat?
 • Blijven werken,  ziekmelden, zorgverlof?
 • Het goede gesprek
 • Enkele casussen uit de praktijk

Datum:
Deze workshop wordt nog gepland.

De workshop neemt 1 dagdeel in beslag en wordt zowel online als live op locatie (volgens de dan geldende coronamaatregelen) georganiseerd.

Kosten:
De kosten voor de workshop bedragen € 245,00 (excl. 21% BTW) per deelnemer.

De workshop is ook incompany te organiseren.
Meer informatie? Neem contact op via info@careincompany.nl.

Deze  workshop is ontwikkeld door Care in Company in samenwerking met Stichting Werk&Mantelzorg .

Direct aanmelden

Voor de workshop ‘Werk, mantelzorg en kanker’
  Telefoon:

  Kies workshop: Stuur mij een bericht zodra nieuwe data bekend zijn.

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen*:JaNee