Team Care in company

Ons team bestaat uit adviseurs, procesbegeleiders, coaches en trainers. Ervaren en deskundig op het gebied van inzetbaarheid, verzuimmanagement, kanker, leiderschap, werkgeluk & vitaliteit.
Kunnen we iets voor u betekenen? Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op.

Machteld de Bont – de Jongh
Oprichter/directeur Care in company

Machteld de Bont – de Jongh

Machteld begon haar loopbaan als recruiter van hoger opgeleiden in de uitzend- en detacheringsbranche. Na alle aandacht voor instroom van mensen in nieuwe functies en bedrijven,  maakte ze de overstap naar het organisatie-advies, waarbij vragen over doorstroom en medewerkerstevredenheid centraal stonden. Na een eigen ervaring met kanker, is ze zich volledig gaan richten op werken & leven na kanker. In 2005 richtte ze Care in company op, het eerste adviesbureau voor vragen over verzuimmanagement bij kanker. In 2014 lanceerde  zij het Caring company certificaat, een programma dat organisaties helpt bij het inrichten van ‘ goed werkgeverschap bij kanker’.

Machteld heeft de dagelijkse leiding over Care in company. Wat zij het liefst doet is gesprekspartner en adviseur zijn voor directies, HR professionals, leidinggevenden en medewerkers over kanker op de werkvloer. En als trainer mensen in hun rol en functie verder helpen aan het verbreden van kennis, inzichten, vaardigheden als het gaat om het managen van verzuim en het voeren van de juiste begeleidingsgesprekken. Alles met één belangrijke missie: onnodig verzuim bij kanker voorkomen en organisaties helpen met het inrichten van ‘ goed werkgeverschap bij kanker’. Werk is vaak de kurk waar mensen op drijven, juist wanneer ze ziek zijn kan het ze zo veel bieden!

foto: Roos Koole fotografie

Elzy Niekus-Verburg
adviseur, coach & trainer

Elzy Niekus-Verburg

Al 15 jaar werkt Elzy afwisselend als consultant, (interim) manager en (team) coach op het gebied van gedrag en inzetbaarheid. Haar focus ligt op ‘doen’ in plaats van ‘ er over praten’. Ze stopt niet tot ze weet wat werkt en wat niet.

In de loop der jaren heeft Elzy duizenden managers getraind in het omgaan met verzuim, heeft ze velen workshops gegeven op MT en directie/bestuursniveau en zo op alle lagen casuïstiek aan de hand gehad. Daarnaast is zij zelf manager geweest en weet hoe het is om in de praktijk om te gaan met verzuim en optimale inzetbaarheid van mensen. Interessant is dat vraagstukken rondom verzuim en inzetbaarheid altijd worden beïnvloed door hoe de organisatie denkt en werkt. In haar rol als adviseur en trainer bij Care in Company werkt Elzy vanuit organisatieadvies naar de kern van een ervaren probleem. Van directie/ bestuursniveau tot en met medewerkers draagt zij bij aan het optimaliseren van de samenwerking van betrokkenen en Arbo/HR-professionals. Zoals ze zelf zegt: “ Wat ik doe? Ik normaliseer het gesprek over kanker en werk. Niet meer, maar zeker niet minder!”

Judith Maas
Loopbaancoach, trainer

Judith Maas

Het combineren van haar kennis en ervaring als loopbaancoach, HR professional en voormalig kankerpatiënt dat is waar de kracht van Judith ligt op het gebied van werk en kanker. Tijdens online en offline sessies geeft zij een inkijkje in de verschillende fases van de ziekte kanker, het belang van goede communicatie én hoe je zorgt voor een goede balans op het moment dat je te maken hebt met late effecten van de behandelingen van kanker.

En als je dan na je hele proces weer aan het werkt bent en je begint je af te vragen of dit werk nog wel is wat je echt wilt doen. Dan helpt Judith bij een volgende loopbaanstap.

Van ondersteuning bij het op orde brengen van je cv tot een volledig loopbaantraject. Alles om ervoor te zorgen dat je inzetbaar blijft.

Kanker en werk kunnen samen. Als je dit als werkgever en werknemer open, met respect en kijkend naar de mogelijkheden benadert, dan wordt kanker een normaal gespreksonderwerp op het werk. En dat is waar Judith voor gaat!

Kathi Künnen
Organisatiepsychologe, trainer

Kathi Künnen

Kathi is organisatiepsychologe. Zij studeerde arbeid-, organisatie- en gezondheids psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het onderwerpduurzame inzetbaarheid vormt een rode draad in haar werkzaamheden als HR professional, adviseur en onderzoeker. Gedurende haar professionele loopbaan heeft zij ook haar eigen inzetbaarheid nieuw moeten definiëren. Deze ervaringen en haar achtergrond als adviseur en onderzoeker combineert zij nu in nieuwe vormen van advisering, zowel vanuit de rol als spreker, beleidsadviseur en trainer in leiderschapsontwikkeling. Voor haar is werken een belangrijke manier om betekenisvol te zijn en te voelen in het samen leven. Dat gunt zij mensen en organisaties, in het bijzonder wanneer inzetbaarheid door kanker geen vanzelfsprekendheid meer is.

Ter inspiratie zie ook: het filmpje “Kanker is niet alleen kaal, chemo en kan niets meer”: https://www.youtube.com/watch?v=VFn1usCa0uo